Op vakantie in de Tarn
Start Fotoalbum Op vakantie in de Tarn Genealogie

 

 

 

Op vakantie in de Tarn

 

In de beginjaren tachtig besloot de familie Heijde Wouters zich te vestigen in het plaatsje Teillet,  een klein dorpje in het departement van de Tarn. Met hard werken en het nodige doorzettingsvermogen bouwde de familie een vroegere kastanjeboomgaard uit tot een camping, die zeer de moeite waard is, genaamd

'Camping Relais De L'Entre Deux Lacs'.

Zij staan ieder jaar op de grotere vakantiebeurzen in verschillende landen, waar zij hun camping, gelegen in de mooie omgeving van de Tarn, van harte aanbevelen. De camping is voorzien van een zwembad, een restaurant, een kinderboerderij, kanoverhuur, enz. Ideaal voor mensen met jonge kinderen. Wie niet houdt van kamperen kan op de camping terecht in een luxe chalet  geschikt tot maximaal 6 personen. De centrale ligging van Teillet zorgt voor een ideaal uitgangspunt voorverschillende dagtochten in de omgeving, zoals Albi en haar museum van Henri de Toulouse-Lautrec, de wijnstreek van Gaillac, het granietplateau van de Sidobre en  zelfs de  Gorges du Tarn.  Voor de liefhebbers is zelfs een dagje  Middellandse zee heel goed te doen.

Telefoon vanuit Nederland  0033 5 63 55 74 45       

De campingbeheerder spreekt nederlands.

Of stuur een email naar de camping

 

 

Cathedrale Ste-Cecile

 

Albi ligt aan de oever van de Tarn, die hier de uitlopers van het Centraal Massief achter zich heeft gelaten. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de enorme afmeting van de imposante kathedraal, waar  vanuit verschillende plaatsen in de oude stad van een prachtig uitzicht kan worden genoten.

 

 

 

 

Musee Henri de Toulouse de Lautrec

 

 

 

 

 

 

 

Graaf Henri de Toulouse-Lautrec werd in 1864 in Albi geboren. Door twee valpartijen werd hij op zijn 15e invalide. Hij ging in 1882 naar Parijs , waar hij het leven over de cabarets, bordelen,circussen en renbanen tekende. In het Palais de la Berbie bevind zich het Musee Henri de Toulouse-Lautrec. Hier wordt de meest complete, permanente collectie werken van deze kunstenaar bewaard, ondermeer schilderijen, tekeningen en zijn beroemde affiches voor de Moulin Rouge. Vanuit de grote zaal hebt u toegang tot het terras, van waar u een prachtig uitzicht over de rivier de Tarn heeft.

 

 

 

 

 

TE HUUR

LUXE VAKANTIE BUNGALOWS

OP CAMPING IN ZUID FRANKRIJK

 

 

 

 

 

 

INRICHTING EN PRIJZEN

 

De bungalows zijn volledig in hout opgetrokken, voorzien van elektrische verwarming en ingericht voor maximaal 6 personen. Indeling: living met keukenblok, 2 slaapkamers, douche, toilet, wastafel, en terras. De bungalows zijn volledig ingericht, het enige wat u zelf kunt verzorgen zijn lakens en slopen (zijn ook eventueel ter plaatse te huur) 

Voor  tarieven kunt u  de website van de camping bekijken.

Klik op het volgende adres.

 www.camping-entredeuxlacs.com

Of stuur een email

 

 

DE CAMPING

 

Op + 1150 km gerekend vanaf Utrecht in het departement Midi Pyrenees, ligt camping Relais de l'entre Deux Lacs in de streek die De Tarn wordt genoemd. De streek is genoemd naar de rivier de Tarn die door de landstreek stroomt. De camping ligt bij het plaatsje Teillet, ook wel het groene hart van de Tarn genoemd. Camping Relais de l'entre Deux Lacs ligt + 100 m buiten het plaatsje Teillet en 3 km van het stuwmeer Lac de Rasisse. Van Teillet is het 22 km naar Albi, 20 km naar Réalmont en 45 km naar Cordes.

De Tarn is een mengeling van natuur en cultuur. Natuur in de vorm van bossen, landerijen, bergen, rivierkloven, en een tweetal imposante stuwmeren. Er is volop gelegenheid voor wandelen, fietsen, kanovaren, vissen, paardrijden en zwemmen. Daarnaast kunt U culturele uitstapjes maken naar schilderachtige plekjes. U vindt onder andere de museumstad Albi met de cathedraal Saint- Cécile, de wijnfeesten van Gaillac, de ruïne van het Château de Grandval in het Lac de Rasisse of de grotten van Saint-Antonin-Noble Val.

 De camping ligt in een gevarieerd en aantrekkelijke omgeving op een hoogte van 476 m boven de zeespiegel. Op camping Relais de l'entre Deux Lacs kunt U tegen een aantrekkelijke prijs compleet ingerichte vakantie bungalows huren. De camping is voorzien van een zwembad, restaurant, kinderboerderij, kanoverhuur etc. Daarnaast worden diverse evenementen georganiseerd als barbequeavonden, kinderevenementen, gezamenlijke wandelingen, kanomiddagen, bezoek aan een wijnkelder etc.