Genealogie
Start Fotoalbum Op vakantie in de Tarn Genealogie

 

 

 

Enige jaren geleden is mijn broer 'Jan de Vaan' in contact gekomen met 'Bert de Vaan' wonende te Waalwijk. Bert was al vele jaren bezig om zijn stamboom uit te zoeken. Na deze kennismaking  is Jan hevig ge´nteresseerd geraakt en hij is in onze eigen familie verder gaan zoeken.

Dit heeft geleid tot een bestand met de naam 'de Vaan' en naarmate verder terug in de tijd met de naam 'de Vaen' van totaal ongeveer vierduizend personen.  De oudste stamvader is geboren rond het einde van de jaren 1500. 

De afgelopen jaren hebben Jan en ik via genealogische BBS-en (bulletinboards) geprobeerd om informatie over personen met de naam 'de Vaan' of 'de Vaen' te verkrijgen. Dit is zeer moeizaam te doen mede omdat bijna alle gegevens in de verschillende archieven van Kerken, Kloosters en later van de Burgerlijke Stand gezocht moeten worden. Omdat het Internet steeds meer in opmars komt hebben we besloten om langs deze digitale weg contact te zoeken met medegenealogen om gegevens uit te wisselen. Het zou mooi zijn als dat lukt.

Van verschillende, gevonden personen zouden we wat meer gegevens willen hebben. Als iemand ons iets over de volgende personen kan vertellen of als die personen of verwanten, in welke vorm dan ook, bekend zijn dan graag een mailtje naar een van ons beiden.

Indien iemand vragen heeft over ons bekende personen aarzel dan niet om te reageren. Wij zullen graag helpen als we kunnen.

Hieronder staan enkele personen, waarvan weinig bekend is en die we niet kunnen aansluiten. Als je op deze namen klikt wordt je doorverwezen naar een wat meer uitgebreide pagina met informatie over deze personen. Als je hier meer informatie van hebt dan kun je hierover een mailtje sturen.

1. Joanna van Haften gehuwd met Joannes de Vaan.

2. Joannes de Vaan was gehuwd met Maria Brandts.

3.  Willem de Vaan, geboren te Bergharen.

4. Gerrit de Vaan overleden te Renoy op maandag 23 september 1793

5. Philip de Vaan afkomstig uit Dreumel, getrouwd 18 april 1734 te Wamel

 

Nog een interessante site om te gaan kijken is die van  Bert de Vaan in Waalwijk.

Voor e-mail klik op een van de volgende namen:             Tonny de Vaan

                                                                                              Jan de Vaan